10 goede redenen om voor
houtskeletbouw te opteren

icon
Structurele mogelijkheden

Met houtskeletbouw kan men oneindig veel kanten op. Het houten geraamte wordt op maat gemaakt volgens de richtlijnen de architect, en ingekleed met een selectie uit de vele mogelijke binnen- en buitenbekledingen. Gezien het beperkte risico op koudebruggen, kunt u uw creativiteit de vrije loop laten bij de keuze van de materialen.

icon
Snel en proper bouwen

De bouwelementen worden op voorhand in het atelier vervaardigd. Daardoor wordt het bouwproces nauwelijks gehinderd door de weersomstandigheden. In een paar dagen tijd is de woning al water- en winddicht. Bovendien gaat het om een droge bouwmethode, waardoor men de woning snel kan beginnen afwerken of er zelfs intrekken.

icon
Hoogwaardig en duurzaam

De structuren voor houtskeletbouw worden door gespecialiseerde firma’s vervaardigd. Tijdens de productie worden ze doorlopend aan kwaliteitscontroles onderworpen (ATG- of EG-markering).
Houten woningen zijn duurzaam en gaan eeuwen mee. Ze hebben hun lange levensduur te danken aan het gebruik van droog hout met een hoge dichtheid en een goed verluchtingsysteem.

icon
Milieuvriendelijk

Hout draagt bij tot een beter leefmilieu, omdat het CO2 opslaat. Per kubieke meter hout, die men ter vervanging van een ander bouwmateriaal gebruikt, vermindert de CO2-uitstoot met 1 ton. Bovendien staat houtskeletbouw bekend voor propere bouwwerven met weinig restafval.

icon
Optimaal geïsoleerd

Door de toepassing van speciale technieken is de isolatiewaarde van een houtskeletgebouw hoger dan die van constructies in andere bouwmaterialen. Hout heeft een hoge thermische isolatiewaarde. Dat maakt het een uitstekende keuze voor het bouwen van passief- en lage-energiewoningen.

icon
Verbouwen en uitbreiden

Hout is een gemakkelijk te bewerken bouwmateriaal. Het is sterk en licht, en kan worden gebruikt voor de verbouwing en uitbreiding van bestaande panden. Bij de verbouwing van een bewoond huis betekent de korte duur van de werken een enorm pluspunt.

icon
Kostprijs en meerwaarde

De kostprijs van de dragende structuur bij houtskeletbouw is vergelijkbaar met die van andere soorten constructies. Maar door de korte duur van de werken kan er aanzienlijk worden bespaard op eventueel huurgeld. Ook de energierekeningen van de bewoners liggen door de uitstekende energieprestaties een stuk lager. En bij de verkoop van de woning, draagt haar hoge isolatiescore bij tot een hogere verkoopprijs.

icon
Gezond

Hout werkt van nature vochtregulerend. Daardoor heerst er in een houtskeletwoning zowel ‘s zomers als ‘s winters een gezond binnenklimaat. Een vakkundig gebouwde houtskeletbouw wordt nooit door schimmels aangetast.

icon
Geluidsdempend

Hout absorbeert binnen- en buitengeluiden. Bij een correcte assemblage van de wanden en vloeren voldoet een houtskeletwoning aan zeer strenge geluidsnormen. En dat zelfs in mede-eigendommen, waar die normen bijzonder veeleisend zijn.

icon
Vuurwerend

Houten gebouwen ontvlammen maar moeizaam. Wanneer ze dat toch doen, verloopt de brand op een voorspelbare manier. Daardoor wordt de taak van de brandweer aanzienlijk vereenvoudigd. Vaak wordt de dragende structuur met brandvertragende gipsplaten tegen vuur beschermd. Wanneer dat niet het geval is, maakt men gebruik van brandwerende technieken die hun nut al hebben bewezen. De brandverzekering voor een houtskeletwoning is niet duurder dan die voor een traditionele woning.

Een ondernemer zoeken